CHOKOLADELAGKAGE MED BÆR

Forleden lagde jeg en hjemmelavet lagkage på som coverbillede på Facebook, og en masse har spurgt til opskriften – her får du den

Så er der serveret

Jeg vil lige starte med at sige, at jeg altid laver mad på den tilfældige måde. Jeg bruger sjælden opskrift, så derfor har jeg valgt at give dig en opskrift på chokoladebunde jeg har fundet på Isabellas.dk, bare så det ikke går galt hvis du skal følge min småtilfældige opskrifter. Fyldet er til gengæld min egen måde at gøre det på. Det er altid en succes med lidt syrlige bær til chokoladen. Husk, at du meget gerne må lave kagen dagen før, så den lige kan sætte sig, så kan du pynte den lige før den skal spises.. God fornøjelse

Bag bundende først, se opskriften nedenunder, lav derefter fyldet

Fyld godt med bær, de giver en syrlig friskhed til kagen

LAGKAGEBUNDE

Jeg har fundet denne gode opskrift på bundene hos Isabellas

400 g sukker
4 æggeblommer
200 g smør
300 g hvedemel
7 spsk kakao
4 tsk bagepulver

små 2½ dl kogt vand
4 æggehvider, stift piskede

SÅDAN GØR DU 

Pisk rørsukker godt med æggeblommerne.

Smelt smørret, og hæld det i en tynd stråle i æggemassen, mens du pisker.

Sigt mel, kakao og bagepulver sammen, og vend det i dejen.

Tilsæt det kogende vand lidt ad gangen, rør godt.

Vend forsigtigt de stift piskede æggehvider i dejen.

Smør en springform (Ø 24 cm) godt med smør.

Hæld dejen i formen.

Bag kagen ved 170° i 30-40 minutter.

Afkøl kagen helt, og flæk den i 3 lagkagebunde.

Slut af med at lægge en stor portion på toppen af kagen og fyld med bær og blomster. Denne kage er bagt i sommer, så der er blomster på du ikke kan skaffe om vinteren, så må du bare fylde mynte og citronmelisse på.

FYLD

En halv liter piskefløde

10 makroner

en halv pakke øko mørk pålægchokolade

spsk. vand,

En pose frostne bær

Ca. 1 spsk. vand

En dl. sukker

SÅDAN GØR DU 

Friske bær, jeg bruger dem jeg kan finde i supermarkedet., men er klart glad for blåbær.

Kog de frosne bær op med en lille omkring en spsk. vand.

Når de er flydende tilsæt sukker og lade det hele koge op.

Smag til om du gerne vil have det sødere. Jeg kan godt lide det ikke bliver alt for sødt. Sæt det på køl.

Knus makroner så det bliver til krummer, det er okay nogle bliver lidt store. Kvas pålægschokolden og bland det hele sammen.

Pisk fløden så den bliver til en let og blød flødeskum, vend makroner og chokolade forsigtigt i. Når bær er afkølet skal det også vendes i.

CHOKOLADEFYLD  (du kan sagtens nøjes med ”fyld med bær” hvis du ikke orker lave flere slags fyld)

100 gram mørk chokolade

1 kvart piskefløde

SÅDAN GØR DU 

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.

Lad det stå og køle lidt af imens du laver resten klart.

Pisk fløden til en let flødeskum – den skal være fast men ikke for kompakt.

Vend så til sidst chokoladen forsigtigt flødeskummet

Læg den første bund på en smukt fad og fordel en stor mængde fyld på bunden. (passt… Når jeg skal være rigtig overdreven, smører jeg bunden med Nutella – men så er den virkelig også heftig). Hæl godt med friske bær på og smør også den næste bund på undersiden inden du læggen den på, så den hæfter bedre til bær og den nederste bund.

Gør det samme med chokoladefyldet på næste bund

Slut af med at lægge en stor portion på toppen af kagen og fyld med bær og blomster. Denne kage er bagt i sommer, så der er blomster på du ikke kan skaffe om vinteren, så må du bare fylde mynte og citronmelisse på.

Bon appetit!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *