“DET HÅRDESTE I DEN HER PROCESS ER AT…”

Står du midt i et vendepunkt i dit liv, og har du brug for gode, kærlige ord og måske et blidt spark i måsen, så finder du rigtig meget inspiration i blogger og iværksætter Malene Marie Møllers ærlige og åbne svar på mine lidt banale spørgsmål om kærligheden, om at fortryde og om det, der nogle gange gør ondt i livet.


Malene Marie Møller er 41 år, interiør stylist og kreativ direktør hos HØEG+MØLLER, og så ejer Malene desuden bloggen: Boligcious.dk.
Malene er mor til Olivia og Wilfred, som hun har hveranden uge. 

Det drømmer jeg om…
Uhhh det er et stort spørgsmål, og drømme ændrer sig jo hele tiden, som man vokser og lever ikke? I det store hele drømmer jeg om, at mit liv forsætter med at være dejligt, at min og Camillas virksomhed bliver ved med at vokse, så vi kan få råd til at ansætte en flok dygtige mennesker. Åhh ja, og selvfølgelig drømmer jeg også om den der store forbandet lækre kærlighed! Jeg drømmer også om at flytte til København med mine unger om halvandet års tid i en dejlig lejlighed med masser af plads. Og så drømmer jeg om endnu et år med masser af spændende rejser.

Camilla Høeg og jeg. Her holder vi reception for vores nye virksomhed. Vi er geniale sammen, og selvom jeg kun har kendt hende sådan rigtigt i kort tid, kan jeg være helt hudløst ærligt over for hende med alt.

Hvis jeg kunne gøre noget om…
”Man kan ikke fixe bagud”. Den sætning hørte jeg for nylig, og den kører dagligt i mit hoved. Jeg er nemlig en tænker med stort T og har hele mit liv brugt så mange timer i min knold på at tænke, ”åhhh altså, hvis jeg bare havde været lidt mere… og hvorfor gjorde jeg sådan, jeg skulle have gjort sådan i stedet, og hvis jeg nu ikke havde sagt det men sagt….” osv. osv. Tæsket mig selv igen og igen med ting jeg alligevel ikke kan ændre. Jeg har arbejdet meget med mig selv, i året der er gået og gør det stadig – 2016 har været et ret skelsættende år i mit liv, og jeg har været parat til at hive skeletterne ud af skabet og set dem i øjnene. Det hårdeste i den her proces er at lære at give slip på de ting, jeg ikke kan ændre. Det er møgsvært, men jeg lærer hele tiden og bliver bedre ­– DU KAN IKKE FIXE BAGUD – sket er sket og lige meget hvor meget, jeg tæsker mig selv med tanker om ting, jeg kunne have gjort anderledes, så er det, som det er! Der findes ingen ”Crtl – Z” knap in real life. Så når du spørger, hvad jeg ville gøre om, kunne mit gamle ’jeg’ remse 1000 ting op, men jeg vælger ikke at bruge energi på det, for jeg tror på, at tingene sker, som de skal, og at det, der er dit, nok skal komme til dig.

I slutningen af september rejste jeg til den græske ø Karpathos. Her bestilte ikke andet end at dyrke Yoga, gå ture, ligge på stranden og læse bøger og spise guddommelige middage med udsigt over havet – Det var en stor rejse for mig og så selvom der ikke skete en skid

Mit lille Pippi hus – Her er mine børn vokset op, her er kærlighed og liv. Huset er mit helle, og her kan jeg være hudløs. Jeg kan virkelig godt lide at være her, også selvom jeg drømmer om en lejlighed i byen.

Det vil jeg gerne kunne give videre…
Grin, positivitet, god energi og så vil jeg gerne dele mine erfaringer som selvstændig. Jeg vil så gerne dele alt det, jeg har lært, med alle der vil tage imod, og det synes jeg, at jeg gør dagligt. Det kan på nogen virke vildt belastende, det ved jeg godt, men det kommer altid fra et godt hjerte. Når noget har været godt for mig, vil jeg så gerne give det videre. Nogle tager imod, og det er pragtfuldt, og andre bliver trætte af det, og det forstår jeg godt, og det er okay.

I mit arbejde bliver frokosten ofte nappet ude, mens der bliver arbejdet – Her skovler min samarbejdspartner Camilla og jeg en græskarsuppe på 20 min., mens vi mailer billeder hjem til redaktionen, inden vi skal til endnu et møde. Hektiske dage, men jeg elsker dem!

Det har kærligheden lært mig….
Åhhh den forbandede kærlighed… Ha ha ha! Kærlighed er fantastisk! Jeg er fuld af kærlighed til de mennesker, som bidrager positivt til mit liv. Kærligheden til mine børn er jo så sindssygt vild og betingelsesløs men også sårbar, og jeg har hele tiden den der konstante lille bekymringsmavepine, hvis nu der skal ske dem noget. Jeg har lidt svært ved bare at være i kærligheden og nyde den fuldt ud. Jeg har altid paraderne oppe, for når jeg elsker, så bliver jeg så bange for at miste. Jeg mistede min far i en meget ung alder, og der lærte jeg, at lige meget hvor højt man elsker, så kan man miste, og det gør så hamrende nas, men man kommer op igen, og kærligheden forsætter jo. Der findes ingen bedre følelse end følelsen af at blive elsket af en, man selv elsker – den følelse jo fuldstændig magisk.

Den bedste plads på Restaurant Poseidon – Her har jeg spist meget dejlig mad hver dag på min rejse til den græske ø Karpathos. Jeg nød at være her og drømmer om at at kommet tilbage med en ganske særlig person..

Når det gør ondt indeni, passer jeg på mig selv ved at…
Tale pænt til mig selv, rydde kalenderen og bare være selv. Det er okay at dykke lidt ned i sig selv. En tude-dag er befriende. Når jeg så er færdig med at tude, så hanker jeg mig selv op, det er jeg jo god til. Jeg er ret stærk faktisk, og lige meget hvor meget i knæ jeg er af sorg, så bevarer jeg roen inderst inde, for jeg ved, at selvom jeg står i lort til halsen, så kommer jeg op igen. Jeg er en fighter, men selvfølgelig bliver det ved med at gøre ondt en tid, og man skal have lov til at sørge! Pludselig går det stille og roligt den anden vej. Der er intet dårligt i at være ked af det, det har jeg lige lært! Det at være ked af det er positivt, for det betyder, at du er menneskelig og føler.
Jeg er optimistisk og positiv, og det fører mig langt i livet. Men det er okay at tage en dag og have forbandet ondt af sig selv, man skylder sig selv at give efter for de følelser, der buldrer igennem kroppen på en. Man skal bare passe på, at de ikke tager over og fylder det hele – Det er ikke en mulighed for mig, for der er så meget godt i mit liv, og det prøver jeg at fokusere på, når noget andet går skidt.

Jeg elsker at tilbringe weekenderne uden børn i min seng med en kande te, Mads & Monopolet og lidt arbejde.

Når jeg bliver gammel vil jeg gerne…
Rejse med dejlige mennesker. Jeg vil opleve, nyde og leve. Gå lange ture på stranden i bare tæer, spise det bedste mad på restauranter verden over under åben himmel og have samtaler om alt og intet, og så vil jeg gerne tisse i bukserne af grin mindst en gang dagligt – hvilket vist ikke er noget problem, når man bliver gammel… har jeg hørt. Når jeg bliver gammel, vil jeg kunne sidde og kigge tilbage på et liv, hvor jeg har elsket og er blevet elsket, hvor jeg kan se de valg i øjnene, som jeg har begået. Jeg arbejder meget – for meget (jeg elsker det), men jeg håber for alt i verden, at det er mit liv som mor, kæreste, ven, veninde og kollega, som jeg med glæde kan se tilbage på og ikke en succesfuld virksomhed, som kostede mig de mennesker, jeg holdt af.

Jeg er så beriget at have en masse dejlige tætte venner. Her er tre af dem. Vi mødes og spiser godt og griner, så jeg er øm i kæberne dagen efter.

Det smukkeste i livet er…
Chokoladeskildpadder og hindbærsnitter – Et hjerteligt og smittende grin – Venskab – At være mor – Gensidig respekt og kærlighed – Givende mennesker som løfter deres nærmest op og fylder dem med energi – Uselviske venner der spørger indtil mig uden at blot ville fortælle om sig selv – Solopgang og solnedgang – Sandstrand – Forår, efterår – Kakaooverskæg og fregner på næsen – Min søns røde krøller og min datters stjerneøjne… Jeg kunne blive ved, for jeg synes livet er forbandet lækkert på godt og ondt

Jeg føler mig hel når jeg…
Holder mine børn i hånden.

Mine smukke, kærlige unger. De er det mest perfekte, jeg har udrettet i mit liv, og jeg tror ikke på, at noget kan overgå det!

Du kan læse mere om Malene og lade dig inspirere af hendes stil på bloggen www.boligcious.dk

5 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *