FLERE HAR SPURGT – her er opskriften

Er du også en af dem der har spurgt om opskriften på mine salvieboller, så får du den her – vær opmærksom på, at jeg ikke er helt nøjagtig på mængderne, hvis du synes der skal lidt mere eller mindre i, så har du sikkert ret 🙂

Uhmm, lækre lune salvieboller med smør. Perfekt til aftensmaden

Det skal du bruge

25g gær

4 dl lunkent vand

2 spsk olie

1,5 tsk salt

1 lille håndfuld finthakket salvie (også gerne flere krydderurter som timian og rosmarin)

Ca 500 gram mel ( jeg bruger 1/3 af hver; fuldkornshvedemel, grahamsmel fuldkornshvedemel og hvedemel)

Sådan gør du 

  1. Rør gær ud i lunkent vand i en skål.
  2. Tilsæt olie, salt og hakket salvie (gerne flere krydderurter som timian og rosmarin)
  3. Tilsæt mel lidt ad gangen. Rør dejen sammen så den stadig er lidt klistret.
  4. Lad dejen hæve en time (gerne mere) et lunt sted
  5. Form til omkring 10 boller
  6. Gnid olie på, drys med salt og læg blade af salvie over som pynt
  7. Bages ved 180g til de er gyldne, stik eventuelt en tynd kniv i og se om de slipper

VELBEKOMMEN

Se også opskriften på dette lækre brød 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *