UHMM… NYBAGTE BOLLER

Når det går lidt for stærkt og mit hovede er ved at eksplodere fordi det er fyldt med alt for mange ideer, tanker og kaos. Så er der nogle ganske særlige ting der kan give mig ro. Det ene er at være ude i nature, det andet er at tegne og være sammen med min familie og det sidste er at lave mad og bage brød. Her er får du opskriften på 20 lækre ruggrynsboller.

Lykken er at smide et stort fad varme nybagte boller på bordet og spise dem med en masse smør og blåbær marmelade.

Det skal du bruge for at få ca 20 lækre boller.

Ca. 3 dl (120 g) ruggryn fra Kornkammeret 

1 ½ dl øko yoghurt naturel

2 ½ dl vand

50 g gær

1 spsk. øko sukker

1 tsk. salt

Ca. 7½ – 8 dl (500 g) øko hvedemel fra Kornkammeret

½ dl øko olie

Sådan gør du:

Bland yoghurten med vand. Opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt og ruggryn. Lad blandingen stå ca. 10 min. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen grundigt til den er glat og  smidig. Lad dejen hæve ca. 30 min. Slå dejen sammen og form ca. 20 boller. Sæt  bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve til dobbelt  størrelse, tildækket og lunt ca. 40-45 min.

Bagetid: Nederst i en 220°C forvarmet ovn ca. 10 min. (varmluftovn 200°C).

uhmmm, hjemmebag og blåbærmarmelade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *