NAJAS LÆKRE FOCCACIABRØD

I denne uge er der Musik I Lejet i Tisvilde på Sjælland. For mig er det specielt hyggeligt, fordi det betyder at mit lille sommerhus får besøg af 15-16 søde piger. Alle er de vidunderlige til at hjælpe med madlavning, oprydning og underholdning. Hvert år er det en der hedder Naja, der står for brødet til aftensmaden og mig, der laver morgenbollerne. Najas brød er meget simplet at lave og det smager vidunderligt. Her får du opskriften på Najas lækre foccaciabrød.

Uhmm lækker sprød overflade

25 gram gær

1 tsk. sukker

1 tsk. salt

Ca. 1 spsk. Olivenolie (+ekstra til at hælde udover brødet)

Hvedemel

Ølandsmel

Frisk rosmarin

Rør gæren ud i lunkent vand sammen med salt, sukker og olie.

Tilsæt begge slags mel så dejen forbliver våd. Den skal gerne klistre til skålen, men må ikke være flydende.

Lad dejen hæve en time i skålen.

Hæld det derefter ud på en høj bradepande.

Tryk huller i dejen med fingrene (tag eventuel mel på fingrene)

Hæld godt med olivenolie udover brødet og fordel med frisk rosmarin.

Bag brødet i en 220 grader forvarmet ovn i 20-25 min.

Drys godt med groft salt over brødet efter bagning.

Ølandsmel giver brødet en skøn smag og er med til at give brødet den smukke mørke farve.

Lunt brød og godt med smør. SÅ lækkert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *