skip to Main Content

DET NYTTER IKKE NOGET DET BARE ER SMUKT

Jeg er, som du måske godt ved, betaget af skønhed, derfor er emner som energimærkerapporter og energirenovering ikke det første, der falder mig ind. Med det burde det være, nu hvor vi er rykket op i et smukt gammelt skovhus. Faktisk burde du også kigge lidt med her hvis dit hus er over 20 år gammelt …

Ved du at dit hus ikke skal være mere 20 år gammelt for at dit energiniveau kan sænkes – jeg anede det ikke. Og det vi bor i er fra 30’erne. Vildt smukt og uhyggeligt uvenligt overfor miljøet og vores pengepung ☺

JEG ANER IKKE MEGET …

vil gerne være helt ærlig . Jeg har aldrig boet i hus hvor jeg skulle tænke på hvor energivenligt jeg ville bo. Ikke før jeg begyndte at læse på at forbedre vores dejlige, gamle Skovhus,. Indtil da, vidste jeg ikke noget om emnet. Nu ved jeg, at jeg faktisk kan få hjælp til at bo energivenligt. Det er jo ikke noget, der på det ydre kan gøre en forskel. Men et hus er jo lidt som et menneske. Man skal være sund indeni for at stråle udadtil 🙂

Vinduerne og taget er mega gammelt, måske skal de t hele skiftes ud, jeg håber måske vi kan finde en anden løsning. Det må en rådgiver fortælle os hvordan vi bygger om så det kan mærkes

GOD SMAG ER EN SMAGSSAG – ENERGIVENLIGHED KAN ALLE VÆRE MED PÅ

Jeg har fanget at det kan blive ret dyrt med sådan en renovering. Men på den lange bane er der rigtig mange penge at spare. Jeg har allerede fundet ud af hvilken brændeovn til min keramik jeg skal købe for alle de penge, jeg har tjent på et energivenligt hus … Neeeej, fjol til side 🙂 Huset bliver i øvrigt også meget mere værd. Jeg ville i hvert fald selv hellere købe et hus der var godt isoleret og miljøvenligt end et med et splinternyt køkken, som slet ikke var i min smag … energivenlighed kan alle være med på. God stil er få enige om 🙂

Jeg er lige flyttet ind i mit drømme Skovhus. Jeg håber det også kan blive en drøm for miljøet ved at gøre det energivenligt.

MEN HVORDAN GØR JEG?

En god ting er at starte med at gå ind på Sparenergi.dk, hvor du nemt kan slå dit hus op ved at indtaste din adresse og finde energimærkningen på din bolig. Der kan du se hvor energieffektivt dit hus er. Samtidig kan du bruge det til at undersøge, hvordan du får en mindre varmeregning og et mere energieffektivt hus.

Jeg har også fundet ud af at vi kan kontakte en energirådgiver gennem Spar Energi, dem finder du her. Prisen for planen aftaler du med BedreBolig-rådgiveren, inden rådgiveren udarbejder planen. Du kan sagtens hente tilbud hos flere rådgivere, inden du beslutter dig. En energirådgiver kan hjælpe dig (– og mig) med at finde ud af hvilke løsningerne der skal til for at sænke energiniveauet. Jeg er ikke i tvivl om det ender med at rådgiveren finder mange skavanker der skal udbedres i vores gamle hus, som f.eks. isolering af ydre vægge, loft og gulv. Alt sammen noget som på ingen måder kan ses når arbejdet er gjort.

Der bliver ikke mange før og efter billeder til Instagram med de renoveringer. Til gengæld kan vi på den lange bane spare en masse penge, ved at gøre huset energivenligt og ikke nok med det, så vil vi også passe på miljøet og for mig er det den største fordel og glæde ved at bygge om. Tanken om at bo i skoven og vide vi samtidig passer på den, gør mig glad.

Jeg er helt vild med Sparenergi, jeg har opdaget at jeg kan gå ind og se husets energiforbrug. Måske er det noget alle ved, men for mig er det noget nyt og jeg er vil med alle de muligheder du finder her
Dette indlæg har 0 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top