skip to Main Content

GRILLET JOMFRUHUMMER OG MANGOSALAT I PITABRØD

Jeg har fået til opgave at komme med mit bud på en egnsret til Nordsjælland. Jeg spurgte mine søde følgere på Instagram og mange skrev skaldyr. Så nu har jeg lavet mine helt egne pitabrød med jomfruhummer, mangosalat og sauce tatare. Værgo. Her er opskriften

Lad dine gæster selv pille jomfruhummerne og mikse deres eget lækre pitabrød

Pitabrød

30 g gær

3.5 dl lunken vand

1,5 dl yoghurt naturel

1 tsk salt

2 spsk olivenolie

250 g hvedemel

250 g pizzamel

Bland lunken vand og gær sammen, tilsæt yoghurt naturel, olie, salt og tilsæt mel lidt efter lidt. Det må ikke blive for tørt så hold igen med mel til det er en blød men fast masse.Lad dem hæve en halv time og læg dem som 6-7 flade brød på en bageplade med bagepapir på. Jeg kan godt lide at bruge lidt olivenoliespray så de bliver sprøde på overfladen. Lad dem hæve igen en lille halv time og bag dem i en forvarmet ovn. Først 5 minutter på 240-50 grader Varmluft og derefter 15-18 min på 200 grader. Er du i tvivl om de er færdige så stik en spids kniv i og se om brødet slipper, er der lidt flydende dej giv dem et par minutter mere. Køl dem ned, så de er klar til servering.

Sauce tatare

200 g mayonnaise (jeg bruger Hellmanns)

3 spsk. yoghurt naturel

3 stk. cornichoner

2 spsk. kapers

1 spsk. løg

Ca. 3 tsk. Dijonsennep

Bland mayonnaise og yoghurt naturel. Hak alle ingredienser helt fint og bland dem sammen yoghurt naturel og mayonnaise. Smag til med salt, peber sennep

Mangofrugten giver en frisk smag til retten

Mangosalat

1 Lollo Bionda salathoved

1 frisk mango

Friske ærtespirer

En lille håndfuld nippet dild

1 stk. lime

Et lille nip salt og peber

Skyld salaten og riv små stykker. Skær mango i små tern og tilsæt dem sammen med salt, peber dild og ærtespirer. Pres den ene halvdel lime udover salaten. Bland forsigtigt og pynt med limestykker.

Læg de grillede jomfruhummere på et stort fad og pynt med dild og citron

Jomfruhummere  – ca. 4-5 stk per person (Spørg fiskehandleren da de er meget forskellige i str og dermed kød)

Et stort bundt persille

3 fed hvidløg

1 dl. olivenolie

Hak persillen fint og kom i en skål, pres hvidløgene i og bland sammen med olivenolie. Lad det stå.

Flæk jomfruhummeren i halve, rens dem grundigt, husk også at fjerne tarmstrengen. Læg dem på et stort fade/bradepande og pensel dem med persillehvidløgs-blandingen. Grill dem på begge sider 1-2 min

sd

Skær pitabrød halvt over og server så gæsterne selv kan hygge sig med at lave deres eget pitabrød. Bon appetit

Server eventuelt med en lækker kold akvavit som du nipper til sammen med en mundfuld mad.

Dette indlæg har 0 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top