skip to Main Content

JEG VED HVAD DU SKAL SE I BIOGRAFEN

Kender du det. Man har vildt meget lyst til en kæresteaften med en god biografoplevelse. Men I kan bare ikke blive enige om hvad I skal se. Han vil gerne se noget med en hårdtpumpet superhelt, som smadrer en hel by og du er mere til britisk socialrealisme, hvor de græder lidt for meget (lidt fortegnet, men du ved hvad jeg mener).

Kunne du li filmen De urørlige er du med stor sikkerhed også til Geen Book

Green Book, er valget, der er nemlig ingen af delene. Ingen actionmænd, som smadrer igennem  og ingen evig grædende typer fra et kulmineområde. Til gengæld er der både humor, dybde og indsigt, lidt vold (meget lidt) og kærlighed –  ikke på den traditionelle måde. Men mellem to mennesker, som langsomt åbner sig op for hinanden.

Det lyder måske stadig ikke, som noget din actionelskende kæreste vil kaste sig ned i biografsæderne for at se. Men fortæl ham så, at instruktøren er Peter Farrelly, manden der stod bag Dum og Dummere og at han (efter min mening) bruger nogle af de samme sjove greb, dog kombineret med en meget mere seriøs og stærk fortælling.

Jeg har set Green book to gange nu, først til premiere og i går med min kæreste. Inden jeg ville lave dette blogindlæg havde jeg besluttet, at jeg gerne ville se den med ham så jeg kunne få en “mandevinkel” på oplevelsen. Men han var lige så glad for den, som jeg.

Green Book ER en must see film, som passer til alle  … SE DEN! 🙂

Mahershala Ali og Viggo Mortensen er fabelagtige ifeelgood filmen Green Book

KINO.DK  SKRIVER OM HANDLINGEN

Dramaet ’Green Book’ fortæller den virkelige historie om det uventede venskab mellem en sofistikeret afroamerikansk kunstner og en italiensk-amerikansk mand fra arbejderklassen i 60erne raceadskilte USA.

Da den sorte musiker Dr. Don Shirley skal på turné gennem landets mest racistiske sydstater, hyrer han den snæversynede og umættelige wise guy-muskelmand Tony ”The Lip” Vallelonga som chauffør. Med på turen har de en lille grøn guide til hvilke spisesteder og hoteller, der vil tage imod sorte borgere.

Turens største udfordring er dog, hvordan de kan holde hinanden ud, da begge parter besidder rigeligt med fordomme om hinanden. Snart opdager de dog, at de slet ikke er så forskellige, som man skulle tro.

Viggo Mortensen leverer her en af karrierens bedste, mest elskværdige og uden tvivl mest morsomme præstationer som motor-munden Tony, der har et hjerte af guld, men ikke ejer skyggen af finesse. Over for ham ses den ligeså blændende Mahershala Ali, der vandt en Oscar for sin præstation i Moonlight.

‘Green Book’ er Oscar-nomineret i fem kategorier – bl.a. for bedste film og bedste skuespil af de to skuespillere. Manuskript er skrevet af Tony Vallelongas egen søn, Nick, og størstedelen af de levende Vallelonga-familiemedlemmer medvirker i filmen side om side med Mortensen.

Filmen kan ses i Danmark (jeg så den i går i Norge) fra den 21.2. 2029. billetter kan købes her Kino.dk 

Vidste du, at der  så sent som i 1962 (hvor filmen skal forstille at være fra) fandtes en rejsebog for afroamerikanere. Mange hoteller, restauranter  og offentlige steder var det kun tilladt for hvide at opholde sig. Derfor denne afskyelige guide for “The Negro Travelers”.
En lillel selfie før filmen

 

Dette indlæg har en kommentar
  1. Tak for et godt tip 🙂
    Det lyder som en rigtig god film og bestemt værd at booke tid til 🙂
    Aften hilsner herfra !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top