skip to Main Content

MIG, MIT HJERTE, MARY OG TØJKRISE

“I min famile har vi noget med vores hjerter”, sådan plejer jeg at beskrive det. Min søster fik en alvorlig og arvelig hjertesygdomda  hun var omkring 43 år, min mor lider af hjerteflimmer og ingen ved helt hvorfor min far og hans bror henholdsvis kun blev 44 og 42 år. Så efter et lægebesøg i starte af oktober blev jeg sendt direkte videre til hospitalet.

På hospitalet

ÅRSAGEN 

Mit blodtryk havde i længere tid været alt for højt. Det samme var min puls. Så for nogle uger siden så jeg pludselig mig selv ligge til overvågning på sygehuset. Som ambassadør for Hjerteforeningen har jeg en rimelig god fornemmelse af hvad det hele handler om, jeg kender til hjertekarsygdomme og jeg ved også godt at man ikke skal gå rundt med forhøjet blodtryk. Men nu lå jeg så her og tænkte over livet. Tiden står jo stille sådan et sted. Så der er rigelig med tid til at tænke. Er jeg stresset? Lever jeg forkert? Passer jeg ikke på mig selv? Hvad vil jeg egentlig med det her liv? Nå men jeg blev ikke så meget klogere, hverken på livet eller mit hjerte.

“… jeg kender til hjertekarsygdomme og jeg ved også godt at man ikke skal gå rundt med forhøjet blodtryk”

Min puls drillede stadig lidt, men ikke nok til lægerne kunne se hvad der foregik, så de sendte mig hjem, bad mig holde øje med blodtrykket og har nu givet mig en måler på så de måske kan fange noget – hvis der er altså er noget. Hvilket jeg ikke håber. Hjertet må gerne virke.

MARY

Nå men hvad har det så med Mary at gøre? … Ja, hende. Vores alle sammens Kronprinsesse. Jeg var kun lige udskrevet, da der tiggede en mail ind fra Hjerteforeningen. De skulle tre dage senere afholde Legatuddeling, og til det, havde Kronprinsessen ønsket at hilse på undertegnede (det stod der altså). Jeg tror måske ikke helt det var noget hun havde ønsket. Det bliver vidst planlagt for hende.

“…midt i at jeg var lidt skrøbelig efter elektroder og bankende hjerte, så blev jeg simpelthen så stolt over at hun som protektor kom og overrakte legater”

Men midt i at jeg var lidt skrøbelig efter elektroder og bankende hjerte, så blev jeg simpelthen så stolt over at hun som protektor kom og overrakte legater og at jeg (JEG!) kunne holde hendes hånd i få sekunder. Pludselig betød det så meget. Det betød alverden, at hun ville være med til at sætte fokus på forskning i vores alle sammens hjerter. dit, mit og vores børns. Så der sad jeg så i min stue og blev helt rørt over smukke Mary – og som du kan se på billedet, blev det ikke mindre, da det endelig blev virkelighed.

Kærlighed ved første blik FOTO Heidi Maxmiling

TØJKRISE 

Og så til tøjkrisen, hvad har det med hjertesagen, at gøre. Jo, i aften skal jeg til gallapremiere på Bohemian Phapsody og fordi jeg i disse dage går rundt og får målt mit hjerte, så render jeg igen rundt med elektroder og ledninger overalt. Den ene elektrode sidder helt oppe ved halsen og der hænger et bundt af ledninger til en måler, som jeg skal have i min lomme. Ikke særlig galla agtigt. Så jeg aner simpelthen ikke hvad jeg skal stille op. Skal jeg komme i højhalset strik og gemme det hele væk eller skal jeg vise det hele frem og være med til at sætte endnu mere fokus på Hjertekarsygdomme.

Jeg må tænke over det

Hilken slags gallatøj passer til det her?
Fin på D’Angleterre til Hjerteforeningens Legatuddelinger. FOTO: Heidi Maxmiling
Dette indlæg har 4 kommentarer
 1. Louise Dorph
  Jeg beundrer dig – og synes du har det sødeste væsen 😘
  Bedste hilsner og pas godt på dig selv,
  Birthe

  1. Kære Birthe
   Tusind, tusind tak! Hvor er du sød. Jeg lover at passe godt på mig selv. Varme hilsner til dig.
   Kh. Louise

 2. Louise Dorph ❤️
  Jeg følger dig
  Via “ louisedorph.com”
  I begyndelsen var det dit firma – du finder så mange smukke ting.
  I nogen tid har du skrevet en del om DIG , DIT LIV- det læser jeg først. Tak , det giver mening i mit liv også
  Forsøg at behold dit smilende væsen.

  Helle

  1. Kære Helle
   Tak for dine ord, de varmer. Det gør mig glad du føler du kan bruge noget af det i dit liv. Tak for det!
   Jeg lover at beholde smilene, de er vigtige at værne om 🙂
   Alt det bedste til dig
   Kh. Louise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top