skip to Main Content

Min jul

Lisbeth Østergaard PR billeder__LEI0400-EditbyFlemming Leitorp.

“Selvom jeg er 34 år, så får jeg stadig adventskalender af min mor”

For tv-vært Lisbeth Østergaard er det altså ikke jul, før hun har fået et stykke sirupslagkage, som er en fast familietradition fra familien i Jylland – og selvom man er 34 år, kan man stadig blive forkælet af mor med adventskalender.
Sådan skal jeg holde jul i år

I år skal julen fejres med familien. Det bliver et rend mellem begge vores familier, men det glæder vi os til alligevel. Der er mange, der skal besøges, så det bliver hyggeligt, og vi forspiser os helt sikkert. Selve juleaften skal holdes med mine svigerforældre, og jeg glæder mig, for jeg har hørt rygter om, at svigermor Lena er en haj til både and og flæskesteg.

Skærmbillede 2014-11-18 kl. 10.47.37.png

Sådan elsker jeg at pynte op til jul

Jeg kan rigtig godt lide december, fordi det er så hyggeligt med alt pynten og de mange lys i den mørke tid. Jeg går ikke all in på julepynt i mit eget hjem, men det kommer nok, når der kommer et barn lige om lidt – julen er jo børnenes og hjerternes fest. Men misteltenen skal være på plads, så sådan en har jeg altid, som det ses på billedet fra sidste år. Det var dog lidt kedeligt, da min kæreste stadig boede i Aalborg på det tidspunkt – det bliver heldigvis anderledes i år. En adventskrans har jeg også. den er dog ret simpel. Det er den klassiske sorte Kubus lysestage fra By Lassen, hvor jeg hænger små snemænd på. Dem har jeg fået af en veninde, som har lavet dem sammen med sin datter. Meget enkelt og ligetill. Og selvom jeg er 34 år, så får jeg stadig adventskalender af min mor, den ligger fint i julepapir på en lille skænk og er på den måde en del af pynten.

Min yndlings juleopskrift

Skærmbillede 2014-11-18 kl. 10.32.15.png Jeg elsker at bage kage… og spise det – det skal ikke være nogen hemmelighed. Pebernødder, fedtebrød, vaniliekranse og jødekager er jo nogle af julens bedste. Men udover det elsker jeg at lave konfekt. Alt fra hjemmelavet bounty, marcipan med lime og kokos, marcipankugler med tranebær og vodka, dadelkugler, havregrynskugler og romkugler med et juletwist. Sidste år lavede jeg to fade med snask på, som I kan se på billedet. Men det er altså heller ikke jul, før jeg har fået et stykke sirupslagkage. Det er en tradition i den ene del af familien og et klart højdepunkt i julen. De vil ikke af med den opskrift, som de bruger hos familien i Jylland, men her er en opskrift, der kommer tæt på.

Sirupslagkage fra: http://www.arla.dk/opskrifter/sirupslagkage/

“Sirupsbunde: Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Kom det ene æg i og pisk godt. Tilsæt det andet æg og pisk, til blandingen er let og luftig. Vend sirup i. Bland mel, kanel, kardemomme, vaniljesukker og bagepulver. Vend det i smørblandingen, skiftevis med mælken. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen midt i ovnen. Dæk den evt. med bagepapir efter ca. ½ time, så kagen ikke bliver for mørk. Flæk forsigtigt den afkølede kage i 3 bunde.

Flødeostefyld: Rør mælken i flødeosten lidt efter lidt. Tilsæt flormelis, citronskal og -saft. Smag til. Del fyldet i 3 portioner. Læg kagebunde og flødeostefyld sammen lagvis. Stil kagen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pynt med strimler af citronskal lige inden serveringen.

Bagetid Ca. 50 min. ved 175°.

SirupsbundeArla sirupslagkage 100 g blødt smør
125 g sukker (ca. 1 1⁄2 dl)
2 æg 1 dl mørk sirup
225 g hvedemel (ca. 3 3⁄4 dl)
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
2 dl mælk

Flødeostefyld
1 dl mælk
300 g Arla Buko® Naturel
75 g flormelis (ca. 1 1⁄2 dl)
1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 spsk friskpresset friskpresset citronsaft

Pynt: strimler af citronskal (usprøjtet)”

Opskrift fra: http://www.arla.dk/opskrifter/sirupslagkage/

Mit bedste juleminde

Et dejligt juleminde går kun tilbage til sidste år. Selve juleaften stod den ikke på familie med på venner. Min søde veninde Camilla Gohs Miehe Renard og hende mand havde inviteret os til deres familiejul. Det lyder måske underligt, men det var ikke sådan, at vi følte, at vi var udenfor, fordi vi jo ikke var en del af familien – tværtimod. Vi følte os meget velkomne og som en del af festen og familien. Vi var 18 mennesker og gik til bords allerede kl. 16., men når så mange mennesker skal spise og åbne gaver, så flyver tiden, så det var helt perfekt. Vi havde besøg af julemanden og alle valgte et vers fra en julesalme, som vi skulle synge, så det var ikke overstået på 10 min.. Julestjernen blev først sat på toppen af træet om eftermiddagen, og på billedet ses min kæreste Ralf der løfter Nicolai Gohs op for at sætte stjernen på toppen af træet.

Skærmbillede 2014-11-18 kl. 10.31.51.png

 

Det ønsker jeg mig til jul

1. Tekande fra Royal Copenhagen
Hjemme hos os har vi et miks af Royal Copenhagen. Blandt andet hvid Riflet, Mega Mussel, stemplet, hjemmemalet i sort fra Royal Copenhagens malerskole osv – det eneste vi mangler er noget blåt. Jeg er SÅ pjattet med den blå serie fra Royal Copenhagen, og den blå tekande er et must her i en kold tid. Så den er på min ønskeliste.

2. Lampe fra Modernica
Vi er næsten lige flyttet og er ved at komme på plads. Meeen vi mangler blandt andet lidt lys. Denne ‘Bubble’ lampe fra Modernica er super lækker, og jeg ved lige hvor den skal hænge – hvis man altså er så heldig, at den lander under træet som julegave.

3. Sengetøj fra Geismar’s 
Det er en klassiker på ønskelisten men til gengæld en super lækker én af slagsen. Jeg bilder mig selv ind, at jeg sover meget bedre i lækkert sengetøj. Jeg ved godt, det er fjollet, men det her fra Geismar’s er virkelig lækkert.

4. juletræstæppe fra Ferm Living 
Jeg ønsker mig et juletræstæppe – simpelthen fordi jeg ikke har et. Det her fra Ferm Living er ret lækkert og neutralt, så er der plads til lidt farver på selve træet.

5. Stolen “Nomi” designet af Peter Opsvik
Til marts kommer der en lille familieforøgelse, da vi skal være forældre til en lille dreng. Derfor er der klart nogle babyting på ønskelisten i år. Blandt andet denne super lækre stol som kan bruges fra dag 1 til teenageårene. Designeren bag stolen er Peter Opsvik, som i sin tid tegnede den berømte Trip Trap stol. Denne stol hedder Nomi, og med den har designeren haft fokus på det ergonomiske og sikkerhed. Den ville passe godt ind ved vores sorte HAY spisebord.

lisbeths_juleønsker 1. Tekande fra Royal Copenhagen // 2. Lampe fra Modernica // 3. Sengetøj fra Geismar’s // 4. juletræstæppe fra Ferm Living // 5. Stolen “Nomi” designet af Peter Opsvik

Dette indlæg har 0 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top