skip to Main Content

Mine bedste husråd

Min mormor sagde altid: “det handler om at holde rent – ikke at gøre rent”. Meen nogle ting kræver altså lidt ekstra rengøring. Her er 5 ting, som ofte driller i mit hjem. Måske kender du lidt til det.

1. MIN TEKOP VIL IKKE BLIVE REN.
Kender du det, at uanset hvor meget du vasker dine tekopper, så bliver der ved med at være brune belægninger på dem? Det er slet ikke så svært at fjerne. Gnid dem med vådt salt så ryger det nemt af.

Skærmbillede 2015-02-10 kl. 23.49.06
2. ARG! MINE GLASVASER HAR KALKRENDER.

Har dine vaser også irriterende hvide kalkrander, så kan du fjerne dem med en teskefuld bagepulver, som du blander sammen med kogende vand i dine vaser eller karafler. Dæk dem til med film og lad dem summe et par dage og vupti så har du fine, klare glas til dine blomster igen.

foto.PNG-10

tip2, rens glasvaser

3. LYNGUIDE TIL RENGØRING AF DIT KØLESKAB.
Først og vigtigst; sørg altid for at dine madvarer ikke rører bagvæggen på køleskabet. Det fryser fast, og når isen smelter, løber madrester og vand ned i afløbshullet. Når det så kommer ned til afrimningsskålen, bliver det varmet op, og så er det, at dit køleskab kommer til at lugte fælt.
Når du skal i gang med rengøringen så start med afrimningsskålen, der normalt sidder bag på køleskabet. Træk dit køleskab ud og rens skålen. Tag derefter en vatpind og rengør afløbet med den.
Når det er gjort, skal hele køleskabet tømmes og vaskes grundigt af med vand tilsat universalrengøringsmiddel. Du kan også bruge opvaskemiddel. Tag hylder og skuffer ud og vask
dem op. Tør derefter alt grundigt af og sæt maden på plads.

Skærmbillede 2015-02-11 kl. 13.13.00

4. TERMOKANDE MED KAFFERESTER.
Når min termokande har te- og kaffebelægninger, hælder jeg lidt bagepulver i, fylder kogende vand i kanden og lader den stå natten over. Husk at skylle termokanden grundigt med kogende vand bagefter.Skærmbillede 2015-02-11 kl. 13.26.02

5. LUGTER DIT SKÆREBRÆT?
Så hæld det over med iskoldt vand. Tag en citron og gnid brættet med saften. Afslut med at vaske det af i varmt vand, og du får et velduftende skærebræt.
Skærmbillede 2015-02-10 kl. 23.44.26

Dette indlæg har 0 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top