skip to Main Content

NØGNE MENNESKER, JA TAK!

Jeg bader året rundt. Jeg elsker den energi og glæde jeg får i sjælen og kroppen af det kolde gys. Jeg plejer at sige, at man ikke kan være sur efter en tur i havet. Så når jeg bader året rundt er det ikke for at spille sej viking. Det er udelukkende fordi det giver mig energi, gør mig glad og får mit humør på plads, hvis jeg er lidt ked af det. En anden ting, der gør det sundt for mig er de mennesker, der også bader året rundt.

Så er der dømt lykke og morgenfrisk start på dagen

“INGEN TÆNKER OVER, AT DET HELE HÆNGER LIDT …”

Der hvor jeg hopper i havet er det ret primitivt, her er ikke sauna og lækre forhold. Vi har et sort åbent træskur, hvor vi smider tøjet og går ud på badebroen i sol, storm, frost og blæst. Det er mest ældre mennesker, der bader der hvor jeg kommer – altså helårsbader. De griner og sludrer, siger ”godmorgen” og vender stort og småt med hinanden. Alt det gør de, mens de smider tøjet, ALT tøjet. Ingen tænker over de er nøgne, ingen tænker over, at det hele hænger lidt, er for stort, for småt eller blegt. De er der bare, er der med deres store smil og glæde ved livet.

“Min” badebro

“JEG KAN MÆRKE MINE GRÆNSER ÆNDRER SIG… “

Jeg er selv ret blufærdig, jeg dækker mig stadig til . Men jeg kan mærke mine grænser ændrer sig. Ikke på den, ny-feministiske –statement-agtige måde, hvor man skal råbe op og vise hele verden sin appelsinhud. Mere en naturlig ubevidst handling, der ikke handler om at jeg SKAL elske min krop. Men at tøj er irriterende at have på når man er i vand (har du prøvet at havbade nøgen? Det er SÅ lækkert).

Vejret er ingen hindring, jeg bader i snevejr, gråvejr og bragende sol.

“KÆMPE SMIL, SMÅ TISSEMÆND I ISVAND OG ØJNE DER STRÅLER …”

Med den naturlige reaktion, kommer den anden reaktion, hvor jeg pludselig føler større kærlighed til min krop. Ser på mig selv og opdager, at den lille krop, der har båret fire børn egentlig er ret fin, at den er imponerende fordi den har lavet tre piger og en dreng (mit hoved aner ikke engang hvor bugspytkirtlen sidder, men min krop, den ved åbenbart godt, hvor man placerer sådan en). Stille og rolig kommer kærligheden. Den er ikke forceret af de sociale medier, hvor trenden lige nu er at vise mest kropshår og appelsinhud. Men af glade vinterbadere i alle aldre, med store, dejlige numser der gynger i bølgerne, kæmpe smil, små tissemænd i isvand og øjne der stråler af livsglæde.

Ægte nøgne mennesker, der ubevidst (på alle måder) viser deres nøgenhed er gode for sjælen.

Kigger på morgensol,  bare, bløde numser og store babser …
i sne og frost …
Glad i bølgerne
…og med dette billede vil jeg bare ønske dig en dejlig dag …
Dette indlæg har 3 kommentarer
  1. Dejlig indstilling til livet. Og når vi er tilfredse/glade for os selv, er man glad og positiv over for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top